Baltic Bariatric logo

Frågor om Baltic obesitaskirurgi

Frågor om Baltic obesitaskirurgiKan en vän eller make följa med mig och stanna på sjukhuset?

Ja, en vän eller make kan bo i samma rum med er. Och det är gratis, för de första 5 nätterna av vistelsen. Alla rum är utrustade med två sängar, en platt-TV, kylskåp, DVD-spelare, och Wi-Fi. Vi vet hur viktigt det är att ha familj eller vänner i närheten. Som en extra bonus, kan vi ordna verksamhet utanför sjukhuset för din kamrat såsom shopping, besök på spa eller GRATIS tandrengöring (se särskilt erbjudande).

Vad är den typiska färdvägen för patienter som anländer i Riga ?

De flesta patienter kommer under dagen och tillbringar första natten (eller nätter) på ett stadshotell . Detta gör att du kan slappna av och se staden innan sjukhusvistelsen. Efter en kort avkopplingstid tar vi dig till sjukhuset för diagnostiska tester och möte med kirurgen. Kirurgin sker följande morgon. Förutsatt inga oförutsedda problem inträffar, efter 4 fler nätter, kommer du vara redo att återvända hem. Patienter kan lämna tidigare om de vill, givetvis under förutsättning att läkare godkänner.

Vilka är dina betalningsvillkor ?

Betalning för kirurgi och tillhörande medicinska tjänster måste betalas före inläggning på sjukhus. Även kontanter accepteras, vårt vanligaste betalningssätt är banköverföring. Tyvärr accepterar vi inte kreditkort på grund av överdrivna serviceavgifter hos lettiska banker.

Är jag berättigad till obesitaskirurgi ? viktgränser ? åldersgränser ?

Patienterna måste vara mellan 18 och 55. Vi utför inte obesitaskirurgi på patienter med ett BMI under 30. Vi accepterar patienter för operation med ett BMI mellan 30 och 34 under vissa villkor. Till exempel, om patienten har ett allvarligt befintligt tillstånd som högt blodtryck eller diabetes. Eller, om patienten har haft ett BMI över 34 under de föregående 18 månaderna. För patienter med BMI över 50, utvärderas lämpligheten för Gastric Bypass operation individuellt.

När kan gastric balloon förfarande rekommenderas?

Gastric balloon förfarande är populärt hos patienter med ett BMI på 32 eller lägre. Eftersom det inte innebär något snitt, kräver denna procedur endast en natt på sjukhus och kostar ungefär hälften av annan kirurgi för viktminskning. Vi har funnit det vara mycket effektivt hos patienter som ansluter sig till nödvändiga livsstilsförändringar. Några av våra balloon-patienter har tappat mer än 60 % av sin övervikt på mindre än fyra månader.

Hur hanteras luft och mark resor?

Patienten är ansvarig för flygbiljetter. Vi ansvarar för alla transporter i Lettland mellan flygplats, stadshotell och sjukhus. Av ytterligare artighet för följeslagare kan resor till lokala sevärdheter anordnas på begäran.

Vilka diagnostiska tester måste jag göra innan operationen?

Vi ber patienterna att utföra endast ett test i sitt hemland, ett test för en specifik gastrointestinal bakterie. Alla andra tester utförs på den första dagen patienten läggs in på sjukhuset. Detaljer kommer att lämnas efter operationen godkänts.

Vad händer om ett test visar ett medicinskt tillstånd som diskvalificerar mig för operation?

Om det osannolika inträffar och vi finner något som diskvalificerar er för kirurgi, till exempel, som tidigare odiagnostiserad magsår, betalar du bara för pre-optesterna, som kostar ca 300 euro.

Finns det en speciell diet jag måste följa innan operationen ?

Vi kräver inte viktnedgång eller specialdiet före operation , men vi uppmuVi kräver inte viktnedgång eller specialdiet före operation, men vi uppmuntrar patienterna att börja en reducerad, fettsnål kost för att få uppenbara medicinska fördelar och för att anpassa sig till framtida post-op kost, som kommer att tilldelas efter kirurgi.

Hur lång tid tar operationen pågå ?

En typisk Gastric Bypass operation tar 60-90 minuter även om det ibland kan sträcka sig till 2 timmar under särskilda omständigheter, som en patient med extremt hög BMI.

Hur mycket tid måste jag vara borta från hemmet ?

Vi rekommenderar att du schemalägger 1 vecka, till exempel söndag till lördag. Detta kommer att ge dig tillräckligt med tid för att besöka och göra utflykter i den vackra staden Riga, samtidigt som du får tillräcklig tid för operation och återhämtning.

Vad händer om något går fel?

Komplikationer av alla slag är sällsynta, men ibland kan något mindre förekomma. Alla komplikationer, till följd av din obesitaskirurgi behandlas omedelbart och kommer att fortsätta behandlas på sjukhus på vår bekostnad i upp till 6 månader efter din operationsdag. Vi (och du) är helt täckta av heltäckande ansvarsförsäkring.

Kan jag stanna längre på sjukhuset om jag vill?

Många patienter stannar längre än 5 nätter och vi är glada att ta emot dem. Kostnaden för extra sjukhusnätter är 42 Euro per natt.

Är kirurgi säker i ett främmande land som Lettland?

Kirurgi i Lettland är lika säkert som i alla Västeuropeiska länder. Vi använder samma moderna diagnostiska utrustning, laparoskopiska kirurgiska instrument, mediciner och tekniker som vilket västerländskt sjukhus. Risken för komplikationer eller dödlighet är samma som i London, New York eller Tokyo. Gör din bariatriska operation här och undvik samtidigt att betala höga priser och dolda kostnader som existerar i högt beskattade västländer. Kirurgi hos oss är både säkert och prisvärt!

Fungerar verkligen obesitaskirurgi?

Efter år av studier och praktik är det bevisat att obesitaskirurgi visserligen fungerar och är mycket effektivt för allvarligt överviktiga patienter att uppnå betydande och livsförändrande viktminskning. Med andra ord, ja, det fungerar! Dessutom, förutsatt att du följer post-operativa närings-och livsstilsstödanvisningarna, kommer du inte bara uppleva en snabb initial viktminskning, utan du kommer också att kunna behålla din lägre vikt under resten av livet – livstidsbestående viktminskning.

Hur mycket vikt kan jag räkna med att tappa?

Omfattningen av din viktminskning beror på hur överviktig du var innan operationen. Den beror också på vad du äter och hur mycket du motionerar efter operationen. Människor begränsar sitt matintag samt motionerar förlorar i genomsnitt cirka 60-70 % av sin övervikt inom ett. Mycket beror på dig, om du följer livsstilsförändringar med motion och minskat födointag. Framgången är i dina händer.

Vilka är era rekommenderade postoperativa uppföljningar?

Under det första året efter operationen, bör du besöka din allmänläkare minst två gånger. Under den tiden bör du göra en allmän läkarundersökning plus en blodpanel som inkluderar åtminstone (minimum, du kan göra fler) glukos, järn, njur- och leverfunktion, och blodvärde. Det viktigaste är att se till att din viktminskningskurva är jämn, och att metabola justeringar är säkra. Våra konsulttjänster inom nutrition kommer att förse dig med en rekommenderad kostplan som kommer att hjälpa dig i din övergång till reducerade portioner av fast föda.

Hur lång tid tar det att återhämta sig från viktminskningskirurgi?

Det tar 4-6 veckor att återhämta sig helt från de fysiska effekterna av viktminskningskirurgi, men många av våra patienter återgår till arbetet efter bara en vecka eller så. Vissa patienter känner efter vår erfarenhet, trötthet och slöhet i flera månader. Detta är vanligt efter varje större ingrepp. Patienterna bör planera för att påbörja ett blygsamt träningsprogram när de återvänder hem.

Hur länge varar viktminskningen efter operationen?

Minst två tredjedelar av våra patienter, behåller en viktförlust på 50 % eller mer i minst 10 år efter kirurgi. Detta är ett utmärkt resultat med tanke på mängden frestelser runt dem. I själva verket är det lika mycket ett bevis på motivationen hos våra patienter som det är av operationen själv. Kom ihåg, obesitaskirurgi kan inte ensamt göra jobbet, patienten måste förändra sin livsstil och sina matvanor, om viktminskning ska förbli permanent .

Vad är några möjliga postoperativa komplikationer ?

10 % av alla patienter upplever någon form av komplikationer omedelbart efter operation. Vanligtvis är de ganska små och varar bara 24-48 timmar. Dessa kan innehålla tarmbesvär, ledvärk, yrsel, illamående eller återloppskokning. När du lämnar sjukhuset kan du drabbas av något som kallas "dumpning syndrom" som kan uppstå när patienter äter livsmedel med hög sockerhalt..

Kommer jag att kunna äta vanlig mat i normala mängder ?

Först äter du bara soppor, puréer och annan lättsmält mat i portioner inte större än din handflata. Långsamt, i slutet av den andra månaden bör du kunna äta vanlig fast föda, och denna kapacitet kommer att öka under de första 6 till 9 månaderna efter operationen. De flesta av våra patienter märker en snabb ökning av den mängd mat de kan bekvämt hantera. När du kombinerar hälsosamma matvanor med kontrollerat födointag, kommer fortsatt viktminskning följa.

Måste jag ta vitaminer och mineraltillskott i resten av mitt liv?

Med all sannolikhet, ja, men ingenting exotiskt. Eftersom bariatriska ingrepp begränsar upptaget av mat, kan det också begränsa absorptionen av nödvändiga vitaminer och mineraler. Av denna anledning är en daglig dos av vanliga vitamin-och mineraltillskott viktigt för din långsiktiga hälsa efter ingreppet. Du kommer att behöva ta en högre dos av vitaminer för gastric bypass, eftersom det radikalt minskar ditt näringsintag, oftast dubbelt så mycket än vad som rekommenderas för andra mindre invasiva åtgärder.

Kan en kvinna bli gravid efter viktminskningskirurgi?

En kvinna kan bära ett barn till fullgången efter gastrisk viktminskningskirurgi, men du bör inte bli gravid förrän tidigast 18 månader efter operationen. Noggrann uppmärksamhet måste ägnas vitamin -och näringsnivåer. På läkarens rekommendation, är det sannolikt att ytterligare tillskott kommer att krävas för att säkerställa barnets sunda tillväxt och utveckling.

Finns det risk för att man kan bli fet igen?

Ja, det är naturligtvis teoretiskt möjligt att äta sådana mängder att du överväldigar de fysiska begränsningarna som införts på magen. Människokroppen är byggd för att ta tillvara näringsämnen. Det är därför du måste fortsätta att följa kost-och motionsstrategier i resten av ditt liv. Att äta hälsosamt är hemligheten, vilket innebär mindre portioner, att tugga maten ordentligt, massor av frukt och grönsaker och att undvika animaliska fetter, bearbetade livsmedel och raffinerat socker.